یه نوجون سالم

این وبلاگ به منظور شرکت در جشنواره نوجوان سالم ساخته شده است.

یه نوجون سالم

این وبلاگ به منظور شرکت در جشنواره نوجوان سالم ساخته شده است.

توصیه های لازم درخصوص مدت نگهداری مواد غذایی در یخچال و فریزر

توصیه های لازم درخصوص مدت نگهداری مواد غذایی در یخچال و فریزر

 

ردیف

نام مواد غذایی

مدت نگهداری در یخچال

مدت نگهداری در فریزر

1

شیر تازه

5 تا 7 روز

-

2

شیر بسته بندی باز شده

2 تا 3 روز

-

3

خامه

10 روز

-

4

ماست

7 روز

-

5

پنیر

6-12 هفته

6 تا 12 ماه

6

کره

2 هفته

9 ماه

7

بستنی

-

2 ماه

8

تخم مرغ تازه با پوست

3 هفته

-

9

تخم مرغ آب پز سفت

1 هفته

-

10

گوشت گوساله

3 تا 5 روز

6 تا 12 ماه

11

مرغ یا بوقلمون تکه شده

1 تا 2 روز

9 تا 12 ماه

12

مرغ یا بوقلمون درسته

1 تا 2 روز

1 هفته

13

گوشت اردک یا غاز

1 تا 2 روز

6 ماه

14

دل و جگر مرغ

1 تا 2 روز

3 - 4 ماه

15

گوشت پخته شده

1 - 2 روز

3-4 ماه

16

گوشت گوسفند کباب شده یا خردشده

3-5 روز

6 تا 9 ماه

17

انواع گوشت (دل ، جگر، زبان)

1تا2 روز

3-4 ماه

18

گوشت ماهی کم چرب

1تا2 روز

4-6 ماه

19

گوشت پرچرب (ماهی آزاد)

1تا2 روز

2-3 ماه

20

فیله ماهی

-

18 ماه

21

سوسیس

1 تا 2 روز

3 تا4 ماه

22

سیب

1ماه

8-12 ماه

23

زردآلو، گوجه، هلو، انگور، گلابی و آلو

3-5 روز

8-12 ماه

24

گیلاس

2-3 روز

8-12 ماه

25

پرتقال، لیموها ، گریپ فروت

2 هفته

4-6 ماه

26

کیوی

3تا 5 روز

4-6 ماه

27

انبه

-

8-12 ماه

28

خربزه، هندوانه ، طالبی

1 هفته

8-12 ماه

29

آناناس

2-3 روز

4-6 ماه

30

چغندر، هویج، کلم بروکلی، لوبیاها و کدوتنبل

3-5 روز

8-12 ماه

31

گل کلم

1 هفته

8-12 ماه

32

جعفری

2-3 روز

5 ماه

33

ذرت

-

8-12 ماه

34

پیازچه

3-5 روز

-

35

کرفس

1 هفته

8-12 ماه

36

اسفناج ، خردل

3-5 روز

8-12 ماه

37

کاهو

1 هفته

-

38

قارچ ها و بامیه

1-2 روز

8-12 ماه

39

ترب و تربچه

2 هفته

-

40

نان

2روز

6-12 ماه

41

کیک صبحانه، کلوچه

1روز

2-4 ماه

42

خمیر پخته نشده

2-3 روز

6 ماه

43

کیک اسفنجی

1روز

4-6 ماه

44

شیرینی دانمارکی

2روز

3ماه

45

پیراشکی

1روز

6 ماه

46

شیرینی پای میوه

1-2 روز

1سال

 

آیامیدانید

سیگارسالانه حدود5میلیون نفررادرسگح جهان به کام مرگ می کشاند.

گرایش سیگاردرنوجوانان بیشتر از تمامی افراد است.

بیش از50درصدسیگاری ها درعرض نیم ساعت پس از بیدارشدن سیگارروشن می کنند.

4درصد سیگاری ها نمی توانند درطی 5سال لااقلبه مدت یک هفته سیگارنکشند.

درکشورما روزانه 20میلیارد ریال هزینه صرف تهیه ومصرف دخانیات می شود.

مصرف سیگار باعث ایجاد سرطان های لب ودهان ،حنجره،معده،لوزالمعده،کبد، مثانه ،کلیه وخون می شود.

عوارض مصرف چیپس و پفک‌

عوارض مصرف چیپس و پفک‌

امروزه نظر به صنعتی شدن جوامع و سهم بالای تولیدات صنعتی غذایی در تغذیه مردم، اطمینان حاصل کردن از کیفیت تغذیه‌ای و بهداشتی آنها اهمیت فراوان دارد. با توجه به این که در کشور ما مصرف برخی از تنقلات غیرضروری و مضر همچون چیپس و پفک توسط مردم بویژه کودکان رواج یافته است، برشمردن معایب اینگونه محصولات منجر به آگاهی بیشتر مصرف‌کنندگان هنگام انتخاب مواد غذایی و تنقلی خواهد شد. مصرف غذاهای تنقلی همانند چیپس و پفک دارای اثرات جبران‌ناپذیری است که بسیاری از کارشناسان علوم غذایی در این مورد اتفاق نظر دارند.

47.jpg 

 

موارد منع مصرف چیپس و پفک‌

 مصرف نمک به منظور خوشمزه شدن چیپس و پفک به مقادیر زیاد، سبب آسیب به کلیه‌ها، تغییر ذائقه افراد به شورخواری، تجمع آب در بدن و در نتیجه تورم بافت‌ها و افزایش فشار خون و سکته‌های قلبی و مغزی می‌شود.

 استفاده از روغن با ترانس بالا در تهیه چیپس و پفک منجر به افزایش وزن، چربی خون و در نهایت بیماری‌های قلبی  عروقی می‌شود. همچنین استفاده از روغن‌هایی که چندین بار برای سرخ کردن استفاده می‌شوند و غالبا بوی روغن سوخته و رنگ کدر و مات به محصول می‌دهند، از جمله خطرناک‌ترین مواردی است که می‌تواند منجر به مسموم و سرطان‌زا شدن محصول خصوصا چیپس شود. گرما دیدن شدید محصول طی فرآیند سرخ شدن منجر به ایجاد رادیکال‌های آزاد پراکسید می‌شود. این مواد زیانی شبیه به مواد شیمیایی موجود در دود سیگار دارند و سبب ابتلای افراد به سرطان ریه، سینه و مثانه می‌شود.

 

مصرف رنگ نارنجی تارترازین در پفک باعث بروز اختلالات رفتاری، اضطراب، تندخویی و آلرژی کودکان می‌شود.

 

به علت وجود هیدرات‌های کربن قابل تخمیر در چیپس و پفک فرصت برای رشد باکتری‌های دهانی فراهم می‌شود که نتیجه آن پوسیدگی دندان‌هاست. همچنین مصرف این دو محصول، چسبندگی روده را افزایش داده و عمل دفع را مشکل می‌کند.

 

در حین سرخ کردن سیب‌زمینی ماده قندی آن با آلبومین ترکیب شده و سمی به نام آکریل آمید تولید می‌کند. این ترکیب فقط در چیپس سیب‌زمینی یافت می‌شود. آکریل آمید سبب تضعیف سیستم ایمنی، افزایش بیماری‌های عفونی، سرطان، ناباروری، سقط جنین، تغییر در رفتارهای جنسی، تحریک و قرمزی پوست و چشم‌ها می‌شود.

 

در چیپس سیب‌زمینی معمولا لکه‌های سبزی مشاهده می‌شود که مربوط به ماده سمی سولانین است و مصرف آن باعث ایجاد بیماری‌های گوارشی و عصبی می‌شود.

 

تحقیقات نشان می‌دهد که پفک تا 9 برابر وزن خود آب جذب می‌کند، بنابراین معده کودکان را پر کرده و منجر به بی‌اشتهایی آنها به وعده‌های غذایی اصلی می‌شود. همچنین چیپس نیز به دلیل کالری بالای روغن آن منجر به سیری کاذب می‌شود و میل افراد را به مصرف غذاهای مغذی کاهش می‌دهد؛ در نتیجه این امر مصرف‌کننده به بیماری‌هایی نظیر کم‌خونی، کوتاهی قد، پوکی استخوان و ریزش و تضعیف مو پس از مصرف مداوم این فرآورده‌ دچار می‌شود.

 توصیه:  از مصرف زیاد چیپس و پفک در یک زمان و یا به صورت مداوم و طولانی‌مدت جدا خودداری کنید.

 دنیای سلامت: از آنجایی که هم پدر و هم مادر هر دو سخت گرفتار و مشغول کار می‌باشند، به علت کمبود وقت، سعی می‌کنند با تهیه انواع غذاهای آماده یا فست‌فودها گرسنگی کودکان خود را برطرف کنند. بدین ترتیب آنان بچه‌ها را به سمت خوردن غذاهای ناسالم ترغیب می‌کنند.

 

 

در برخی از خانواده‌ها نیز بر سر انتخاب نوع غذا بین والدین و کودکان کشمکش وجود دارد زیرا بچه‌ها ترجیح می‌دهند غذاهای فست‌فود از قبیل هات‌داگ، سوسیس و کالباس بخورند در حالی که والدین از آن‌ها می‌خواهند مواد غذایی حاوی سبزیجات را که سالم‌ترند انتخاب کنند. غذاهای ناسالم و مضر برای کودکان بسیار زیاد می‌باشند و ما در اینجا برخی از آن‌ها را ذکر می‌کنیم.

 

غذاهای گوشتی آماده و هات‌داگ

 

کودکان غذاهایی مانند هات‌داگ، سوسیس دودی و انواع گوشت‌های فرآوری شده را دوست دارند. از طرفی این نوع غذاهای گوشتی آماده حاوی مواد سرطان‌زای نیتریت و نیترات، رنگ‌های مصنوعی، چربی‌های اشباع، سدیم -نمک- و مواد افزودنی هستند. در تحقیق انجام شده کودکانی که ۱۲ بار در ماه هات‌داگ می‌خوردند، خطر ابتلا به کم‌خونی در آن‌ها افزایش یافته بود.

 

غذاهای بسته‌بندی شده و آماده که دارای مواد گوشتی فرآوری شده هستند، حاوی روغن‌های هیدروژنه و چربی فراوان هستند. این غذاهای ناسالم اکثر اوقات یک وعده غذایی اصلی کودکان را در بیرون از منزل تشکیل می‌دهند.

 

گوشت‌های تازه و فرآوری نشده مانند گوشت مرغ، ماهی تن یا سینه بوقلمون از غذاهای سالم برای کودکان هستند. برای تهیه ساندویچ برای کودکان، از نان‌های سبوس‌دار و کامل استفاده کنید.

  ادامه مطلب ...

پاستیل های خرسی

مجله سیب سبز: وقتی رنگ‌های متفاوت و طعم‌های مختلف را در هزاران شکل متنوع ضرب کنید، هزاران نوع از خوراکی خوشمزه‌ای خواهید داشت که خوردنش در تمام دنیا کوچک و بزرگ نمی‌شناسد و حتی شاید نتوانید فردی را پیدا کنید که از این آبنبات‌های ژله‌ای خوشش نیاید! 

پاستیل از آن دسته خوراکی‌هایی است که سال‌هاست با شکل‌ها و طعم‌های گوناگون راهش را به دل مردم باز کرده و به اعتقاد بعضی‌ها حتی اعتیادآور است! البته نوشابه‌ای‌‌اش در ایران یکی از قدیمی‌ترین و پرطرفدارترین‌هاست و برای بعضی‌ها حکم یک نوستالژی دوست‌داشتنی را دارد. در این مطلب با تاریخچه مختصری از پاستیل و البته خواص و مضرات تغذیه‌ای آن از زبان دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی آشنا خواهید شد.


بالاخره پاستیل سالم است یا مضر؟


خرس‌های خوشمزه و دوست‌داشتنی!

شاید باور نکنید که پاستیل در دهه ۱۹۲۰ کاملا اتفاقی توسط یک کارگر ساده اختراع شد! ماجرا از این قرار بود که هانس ریگل، کارگر ساده یک کارخانه آبنبات‌سازی و البته صاحب تجربه‌های زیاد در زمینه شیرینی‌پزی و قنادی برای کسب درآمد بیشتر در آشپزخانه خانه کوچکش هم آبنبات‌های خانگی درست می‌کرد که بسیار خوشمزه و پرطرفدار بود و به همین دلیل بعد از مدتی نام «هاریبو» را برای آبنبات‌هایش انتخاب می‌کند که خیلی زود بر سر زبان‌ها می‌افتد.

 او همیشه برای بالا بردن میزان فروش محصولاتش سعی می‌کرد ایده‌های خلاقانه‌ای را عملی کند و به همین دلیل یک‌بار تصمیم گرفت از طعم میوه که آن روزها پرطرفدار بود، همچنین مقداری ژلاتین برای قوام بیشتر آبنبات‌ها استفاده کند. البته او قصد داشت در شکل و ظاهر آبنبات‌ها هم که آن زمان همگی گرد و ساده بودند، تنوعی ایجاد کند و به همین دلیل آنها را در قالب‌های خرسی شکل که کمی قدبلندتر و لاغرتر از خرس‌های امروزی هاریبو بودند، ریخت. این آبنبات‌ها برخلاف ظاهر سفت و محکمی که داشتند، کش می‌آمدند و خیلی زود در میان بچه‌ها و حتی بزرگ‌ترها محبوب شدند و به این ترتیب ثروت فراوانی را برای هانس به ارمغان آوردند.

امروز با گذشت نزدیک به یک قرن از تولد خرس‌های هاریبو، این آبنبات‌های ژلاتینی هنوز پرطرفدارند و خیلی‌ها آن را به عنوان میان‌وعده‌ای کم‌کالری و کم‌شیرین می‌شناسند، اما آیا واقعا همین‌طور است؟!

  ادامه مطلب ...

چگونه یک نوجوان سالم و شاد باشیم

چگونه یک نوجوان سالم و شاد باشیم

چگونه یک نوجوان سالم و شاد باشیم

اگر نوجوانی هستید که احساس افسردگی و زشت بودن می کنید یا زندگی برایتان خسته کننده و بی معنی است، این چگونه می تواند به شما کمک کند تا خودتان را تبدیل به یک نوجوان سالم و شاد کنید.

چگونه

1

چگونه یک نوجوان سالم و شاد باشیمخودتان را دوست داشته باشید.
نمی توانید هیچ کاری انجام دهید، یا از هر چیزی لذت ببرید مگر اینکه اول خودتان را دوست داشته باشید. باید در درون خودتان اعتماد به نفس به دست بیاورید. یاد بگیرید که با عیب و نقص هایتان کنار بیایید چون آنها بخشی از وجود شما را تشکیل می دهند. به چیزهایی که در خودتان دوست دارید -هم روحی و هم جسمی- فکر کنید. سعی کنید از یوگا به عنوان یک راه برای تحت کنترل در آوردن شادی تان استفاده کنید.

2

چگونه یک نوجوان سالم و شاد باشیماهداف خود را به عنوان یک نوجوان سالم و شاد مشخص کنید.
از چه چیز زندگی ناراضی هستید؟ چگونه می خواهید آن را تغییر دهید؟ می خواهید لاغرتر باشید؟ می خواهید فرد خوش مشرب تری باشید؟ می خواهید علم و دانش خود را افزایش دهید؟ باید قبل از هر چیز این سوالات را از خودتان بپرسید، بعد از آن راه دستیابی به آنها را پیدا کنید. تعیین اهداف در واقع به شما کمک می کند که به آنها برسید.

3

چگونه یک نوجوان سالم و شاد باشیمورزش را شروع کنید.
جالب توجه است که ورزش چگونه می تواند دید شما به جهان را تغییر دهد. یک قدم زدن ساده در صبح یا سریع دویدن در پارک قبل از مدرسه می تواند تأثیر شگفت انگیزی بر طرز تفکر شما بگذارد. ورزش کردن در واقع باعث آزاد شدن اندروفین در بدن تان می شود و باعث می شود شادتر شوید. بنابراین پیاده روی می تواند افکار منفی را از سرتان بیرون کند! ورزشی را پیدا کنید که از انجام آن لذت می برید و از مقدار کم شروع کنید و ورزش را جزئی از برنامه روزانه تان کنید. لازم نیست دوی ماراتن انجام دهید! برای شروع، در اطراف محل سکونت خود چند روز در هفته پیاده روی کنید. هر دفعه زمان آن را بیشتر کنید. اگر ورزش های تیمی را دوست ندارید، سعی کنید فعالیت های فردی مثل یوگا، ایروبیک، پیلاتس، اسپینینگ، رقص، آهسته دویدن و … انجام دهید. می توانید کارهای کوچکی در روز انجام دهید که به سلامتی تان کمک کند:
– به جای آسانسور از پله استفاده کنید.
– برای طی مسیرهای کوتاه اگر دست تان سنگین نیست، به جای استفاده از وسایل نقلیه، پیاده روی کنید.
– به جای اینکه با اتوبوس به مدرسه بروید از دوچرخه استفاده کنید.

4

چگونه یک نوجوان سالم و شاد باشیمدر مورد رژیم غذایی خود فکر کنید.
یک نوجوان سالم و شاد روز را با یک صبحانه سالم و کامل شروع می کند و با یک وعده غذایی سالم آن را به پایان می برد.
– صبحانه: در صبحانه خود، به همراه کلسیم و فیبر، مقدار زیادی میوه بگنجانید. این یک شروع درخشان برای روزتان است.
– ناهار: اگر در مدرسه ناهار می خورید؛ خودتان را با ناهاری که از خانه برده اید، سیر کنید. برای اینکه در طول روز میان وعده نخورید، به مقدار کافی میوه و سبزیجات با خودتان ببرید. سالاد با یک غذای نانی و آب میوه بدون شکر، یک ناهار عالی است!
– شام: در این وعده غذایی باید به مقدار کافی پروتئین و سبزیجات داشته باشید. ماهی بخار پز شده و سبزیجات یک وعده غذایی واقعاً سالم و سرشار از مواد معدنی است. اما اگر گوشت یا ماهی نمی خورید، می توانید به جای گوشت چرخ کرده، از فلفل و قارچ و ذرت استفاده کنید.
– میان وعده: میوه، سبزیجات و آجیل بخورید. از خوردن غذاهای چرب فست فودی، چیپس، سیب زمینی سرخ کرده، بیسکوییت/شیرینی و شکلات خودداری کنید. می توانید هر از چند گاهی از این غذاهای ناسالم هم بدون احساس گناه، میل کنید اما بیشتر اوقات بهتر است یک میان وعده سالم بخورید!

مضرات نوشابه

1- نوشابه عامل افزایش فشار خون است

فشار خون بالا یک عامل خطرزا برای بیماری قلب و عروق است. خطر حمله قلبی یا سکته مغزی برای کسی که میزان فشار خون او 5/13 بر 5/8 است دو برابر کسی است که فشار خون او 5/11 بر 5/7 است.

بررسی‌ های محققان انگلیسی و آمریکایی نشان می ‌دهد به ازای هر قوطی نوشابه شکردار که در روز مصرف شده باشد، فشار خون به ‌طور منظم بالاتر می ‌رود.

داده ‌های مربوط به بیش از 2هزار و 500 نفر نشان می ‌دهد که نوشیدن بیش از 355 میلی لیتر آب میوه ی شکردار یا نوشابه ی گازدار در روز می ‌تواند توازن فشارخون را به هم بزند.

دانشمندان معتقدند که شکر زیاد در خون باعث به هم خوردن حالت عادی رگ‌ ها و میزان نمک در بدن می‌ شود. نوشیدنی ‌های رژیمی که با شیرین کننده‌ های مصنوعی شیرین شده باشند، چنین خطری را ندارند. مالکان صنعت نوشابه ‌سازی می‌ گویند که محصولات آن ها در صورتی که به اندازه مصرف شوند، خطری ندارند. انجمن قلب آمریکا می‌ گوید که نباید هفته ‌ای بیش از 3 قوطی 355 میلی لیتری نوشابه مصرف کرد.

در این مطالعه در 4 مورد از داوطلبان 40 تا 59 ساله از انگلیس و آمریکا خواسته شد تا آن چه را در 24 ساعت قبل نوشیده بودند، ثبت کنند. همچنین نمونه ادرار آن ها گرفته و فشارخون شان اندازه‌ گیری شد. به ازای مصرف هر یک قوطی اضافه نوشابه شکردار در روز، فشار بیشینه داوطلبان 6/1 میلی متر جیوه و فشار کمینه آن ها 8 دهم میلی‌ متر جیوه بیشتر بود.

در مجموع به‌ نظر می ‌رسید کسانی که مقدار زیادی نوشیدنی ‌های شیرین شده با شکر مصرف می‌ کردند، رژیم‌ های غذایی بدتری داشتند و احتمال اضافه وزن آن ها بیشتر بود. اما صرف ‌نظر از این مسئله، ارتباط آن با فشار خون حتی پس از احتساب عواملی مثل وزن و قد، قابل توجه بود.

 

2- نوشابه هضم غذا را با مشکل مواجه می ‌کند

دکتر فریده شیشه‌ بر در این باره می گوید: تقریبا همه مواد و ترکیبات موجود در نوشابه مضر هستند و هیچ ماده مفیدی در آن وجود ندارد. نوشابه‌ های بی ‌رنگ هم اگر چه فاقد رنگ‌ های شیمیایی هستند، مضرات زیادی دارند و مصرف آن ها توصیه نمی ‌شود. وی با بیان این که مصرف نوشابه با هدف هضم غذا و یا به عنوان نوشیدنی همراه غذا به هیچ وجه توصیه نمی ‌شود، افزود: دستگاه گوارش بدن برای هضم غذا نیازی به نوشابه ندارد و نباید با هدف تسریع هضم غذا نوشابه مصرف کرد. برخی افراد هم نوشابه را به عنوان یک نوشیدنی و برای خنک شدن بدن مصرف می‌ کنند که به این افراد نیز توصیه می ‌شود نوشیدنی‌ های سالم را جایگزین کنند.

افرادی که با مشکل ترشح زیاد و یا کم اسید معده مواجه هستند باید با مراجعه به پزشک و درمان دارویی این مشکل را حل کنند و مصرف نوشابه نه تنها تاثیری در این زمینه ندارد، بلکه می ‌تواند عوارضی هم به همراه داشته باشد.

این متخصص تغذیه با اشاره به این که غذاهای چرب دیرهضم هستند، خاطرنشان کرد: پس از مصرف غذاهای چرب اگر نوشابه و یا هر مایع دیگری مصرف شود، موجب رقیق شدن اسیدهای گوارشی می‌ شود و درنتیجه هضم غذا با مشکل مواجه خواهد شد.

مصرف آب، شربت‌ های طبیعی، دوغ و ماءالشعیر به همراه غذا نسبت به نوشابه مضرات کمتری دارد ولی مصرف این مایعات به همراه غذا نیز توصیه نمی ‌شود.

مواد غذایی پس از مصرف در درون معده از نظر دمایی تعدیل می ‌شوند و به دمای مناسب برای هضم می ‌رسند، این در حالی است که مصرف نوشیدنی ‌های سرد به همراه غذا، تعدیل حرارت مواد غذایی را مختل می ‌کند که در نتیجه آن هضم غذا با مشکل مواجه می ‌شود.

 

3- نوشابه خطر سکته را افزایش می ‌دهد

مصرف مداوم و منظم نوشابه، خطر ابتلا به سکته را تا 61 درصد افزایش می ‌دهد. پژوهشگران دانشگاه میامی میلر با تحقیق بر روی بیش از دو هزار و 500 نفر، در صدد یافتن پاسخی برای پرسش مربوط به تاثیر نوشابه بر سلامت انسان پس از 9 سال بودند. در نهایت آنان به این نتیجه رسیدند افرادی که به طور منظم نوشابه مصرف می‌ کنند تا 61 درصد بیشتر از دیگران و کسانی که مصرف به مراتب کمتری دارند، در خطر ابتلا به سکته قرار می ‌گیرند.

 

نوشابه

4- نوشابه ‌های گازدار موجب پوکی استخوان می شوند

دکتر زهرا عبداللهی معاون دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت می گوید: نوشابه ‌ها علاوه بر قند زیاد، دارای املاح فسفات هستند که در جذب کلسیم غذا ایجاد اختلال می ‌کند و نهایتا مصرف مداوم نوشابه ‌های گازدار کمبود کلسیم و به دنبال آن پوکی استخوان را به دنبال دارد. پوکی استخوان موجب شکستگی ‌های خود به خود استخوان می‌ شود.

دکتر سید مرتضی صفوی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران نیز در این باره می گوید: اسید فسفریک علاوه بر ایجاد اختلال در گوارش غذا، باعث اسیدی شدن خون می شود که برای جلوگیری از پایین آمدن بیش از حد PH خون(اسیدی شدن) و خنثی سازی آن، بدن از کلسیم ذخیره شده در استخوان ها استفاده می کند.

در واقع اسید فسفریک موجود در نوشابه باعث کنده شدن کلسیم از استخوان ها می شود؛ از سوی دیگر برای جذب کلسیم موجود در غذاها از طریق دستگاه گوارش نیز نیاز به برقراری نوعی تعادل میان میزان کلسیم و فسفر است. وقتی این تعادل بر اثر نوشیدن نوشابه گازدار حاوی اسیدفسفریک به هم می خورد، جذب کلسیم از دستگاه گوارش نیز دچار اختلال می شود. بنابراین بدن از یک سو از کلسیم ذخیره شده در استخوان استفاده می کند و از سوی دیگر به راحتی نمی تواند کلسیم جذب کند، در نتیجه دچار نوعی فقر کلسیم و کاهش تراکم استخوانی و در نهایت پوکی بافت استخوانی خواهد شد. طبق نتایج جدیدترین تحقیقات علمی، افرادی که به میزان زیاد نوشابه مصرف می کنند، احتمال شکستگی استخوان در آن ها 3 تا 4 برابر کسانی است که نوشابه مصرف نمی کنند. به عنوان مثال خانمی که هر روز یک لیوان نوشابه مصرف می کند، 3 برابر بیشتر در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار دارد و اگر این زن ورزشکار باشد، میزان این خطر5 برابر افزایش می یابد. به گفته ی دکتر صفوی در حال حاضر سن ابتلا به پوکی استخوان در ایران کاهش یافته و به 35 سال رسیده است.